Hírek 1/2

Elillant a lelki társam

Ez az ember, a szívednek egy olyan távoli csücskét érintette meg, amiről azt sem tudtad, hogy létezik. Beletrafált rendesen. De ez a szerelem, amit éreztél, csak a kezdet...

Az elme pihenőhelye a szív

Az elme egész nap fülsiketítő lármával, zúgással, a veszekedések zajával van körülvéve és másra sem vágyik, mint egy kis csendre. A szív csendje az egyetlen hely, ahol az elme békében megpihenhet.

Nem a házastársak válnak szét, hanem a családok

Az első és legfontosabb feladatod, hogy válj meg a tévedéseidtől! 

Ha megvizsgálod azokat a gyakori tévedéseket, amelyek ismerőseidet, barátaidat válásra késztették, akkor már jó úton jársz. 

Az első ilyen nagyon komoly tévedés, hogy a problémák olyan régi keletűek, hogy már nem tudsz változtatni rajtuk.

Mikor adod fel végleg a genetikát?

Amikor elhagytad a családodat, vagyis engem és anyát, ezek a kérdések kattogtak mindig a fejemben: Kíváncsi volnék, hogy pontosan mikor mondasz le rólam teljesen? Mikor adod fel, a próbálkozást, hogy továbbra is telefonálgass, ha sosem veszem fel? Egy nap? Egy hét? Egy hónap? Egy év? Mikor teszel le végleg rólam? Mikor eresztesz el könnyű szívvel?

Lagoh Prano: Boldog test

Bhuta ia, dewa ia. Az ember egy démon, az ember egy isten. Mindkettő igaz.

A balinézek hisznek abban, hogy születésünkkor mindenki mellé odaszegődik 4 láthatatlan fiútestvér. Ők velünk együtt jönnek a világra és végig kísérnek bennünket egész életünkön át. 

Majomelme

A buddhisták azt mondják, hogy sokan közülünk meg vannak áldva az úgynevezett „majomelmével”, ami azt jelenti, hogy az elménk ágról ágra ugrál, jövőből vissza a múltba, nem áll meg egy pillanatra sem. Zabolátlanul szeli át az idő korlátait, percenként egy halom új ötlettel áll elő. Ezzel nem lenne probléma, ha a gondolatok alkotó-fejlesztő irányba mozdítanának...

Azt hiszed olyan sok kell a boldogsághoz?

Lehet, hogy igen, meg vagy róla győződve. Látsz magad körül sokféle párt, és akik tovább kitartanak egymás mellett, azok bizony szerencsések, gondolod.

De vajon tényleg ez bújik meg a háttérben? Csak ilyen egyszerűen a vakszerencse? 

Rendezd végre VELE a kapcsolatodat ezzel a gyakorlattal!

A hátraltató, kritikus, gonosz megnyilvánulások, bántó, sértő kritikák igenis „kezelést” érdemelnek. Az idegesítő tulajdonságok a másikban, dühhöz és elkeseredettséghez vezetnek, amelyek rombolják az önértékelésedet. Lehúznak, aláássák az önérzeteted. Tehát, kezdened kell velük valamit!

A következő 15-20 perces feladat az árnyékban létező negatív érzelmektől szabadít meg, megnyugtat és feltölt.

A Szeretet a fény és az árny tánca. (Rumi)

Ahol fény van, ott van árnyék. És ahol árnyék van, ott van fény is. Minél több a fény az életedben, ellenpólusként annál több a felderítésre váró árnyék.

Ha a világot nézzük, egész része vagy az Egésznek. Egy résznyi Egész. Azzal, hogy önmagad teljesebbé válsz, az Egész fejlődéséhez, az élet evolúciójához járulsz hozzá.

S ha a legkisebb egységet, két ember kapcsolatát nézzünk, valódi szeretet két ember között a projekciók visszavonása után lehetséges. Minél teljesebben látom önmagam, annál teljesebben látlak téged...