Biztosan szeretsz olvasni és mindent megteszel azért, hogy új könyvekhez juss. Ezt használják ki a csaló, ingyenességgel kecsegtető oldalak. Nézd meg, hogy miért:

Ez az ember, a szívednek egy olyan távoli csücskét érintette meg, amiről azt sem tudtad, hogy létezik. Beletrafált rendesen. De ez a szerelem, amit éreztél, csak a kezdet...

Az elme egész nap fülsiketítő lármával, zúgással, a veszekedések zajával van körülvéve és másra sem vágyik, mint egy kis csendre. A szív csendje az egyetlen hely, ahol az elme békében megpihenhet.

Az első és legfontosabb feladatod, hogy válj meg a tévedéseidtől! 

Ha megvizsgálod azokat a gyakori tévedéseket, amelyek ismerőseidet, barátaidat válásra késztették, akkor már jó úton jársz. 

Az első ilyen nagyon komoly tévedés, hogy a problémák olyan régi keletűek, hogy már nem tudsz változtatni rajtuk.

Amikor elhagytad a családodat, vagyis engem és anyát, ezek a kérdések kattogtak mindig a fejemben: Kíváncsi volnék, hogy pontosan mikor mondasz le rólam teljesen? Mikor adod fel, a próbálkozást, hogy továbbra is telefonálgass, ha sosem veszem fel? Egy nap? Egy hét? Egy hónap? Egy év? Mikor teszel le végleg rólam? Mikor eresztesz el könnyű szívvel?

Bhuta ia, dewa ia. Az ember egy démon, az ember egy isten. Mindkettő igaz.

A balinézek hisznek abban, hogy születésünkkor mindenki mellé odaszegődik 4 láthatatlan fiútestvér. Ők velünk együtt jönnek a világra és végig kísérnek bennünket egész életünkön át. 

Majomelme

A buddhisták azt mondják, hogy sokan közülünk meg vannak áldva az úgynevezett „majomelmével”, ami azt jelenti, hogy az elménk ágról ágra ugrál, jövőből vissza a múltba, nem áll meg egy pillanatra sem. Zabolátlanul szeli át az idő korlátait, percenként egy halom új ötlettel áll elő. Ezzel nem lenne probléma, ha a gondolatok alkotó-fejlesztő irányba mozdítanának...

Lehet, hogy igen, meg vagy róla győződve. Látsz magad körül sokféle párt, és akik tovább kitartanak egymás mellett, azok bizony szerencsések, gondolod.

De vajon tényleg ez bújik meg a háttérben? Csak ilyen egyszerűen a vakszerencse? 

A hátraltató, kritikus, gonosz megnyilvánulások, bántó, sértő kritikák igenis „kezelést” érdemelnek. Az idegesítő tulajdonságok a másikban, dühhöz és elkeseredettséghez vezetnek, amelyek rombolják az önértékelésedet. Lehúznak, aláássák az önérzeteted. Tehát, kezdened kell velük valamit!

A következő 15-20 perces feladat az árnyékban létező negatív érzelmektől szabadít meg, megnyugtat és feltölt.