Elillant a lelki társam

– De tényleg nagyon szerettem! – vernyogtam.

– Nagy ügy és beleestél valakibe! És akkor mi van?  Nem is veszed észre, hogy mi mit jelent ez? –válaszolt a lelkem és kíméletlenül folytatta: 

– Ez az ember, a szívednek egy olyan távoli csücskét érintette meg, amiről azt sem tudtad, hogy létezik. Beletrafált rendesen. De ez a szerelem, amit éreztél, csak a kezdet. Éppen csak hogy megízlelted, hogy megkóstoltad. Ez amolyan korlátozott, gyenge kis szeretet, amit a halandók éreznek. Majd meglátod mennyivel több érzelemre is képes vagy! Majd meglátod egy napon, hogy egyszer az egész világot képes leszel szeretni!

– Nem hiszem, hogy bármikor az életemben képes lennék túltenni magam rajta, hiszen ő volt a lelki társam.

– Csakhogy nem fogod fel mit jelent a lelki társ szó! –oktatott ki a lelkem.

– Az emberek azt hiszik, hogy a lelki társ tökéletesen illik hozzájuk és mindenki erre vágyik. De az igazi lelki társ teljesen más. Ő olyan, mint egy tükör, megmutatja mi az, ami téged visszatart, ő az, aki felhívja a figyelmedet arra, hogy megváltoztasd végre az életed. Lehet, hogy ő az, aki visszatérített a helyes útra, aki képessé tesz arra, hogy végre megtaláld önmagad. De hogy örökké vele maradj? Dehogy! Mivel a lelki társak csak annyi időre tűnnek fel az életedben, ameddig rámutatnak a személyiséged egy újabb árnyoldalára, aztán eltűnnek. Megerősítenek, bátorítanak téged egy újrakezdéshez, aztán már soha nem találkozol velük újra. Ez a feladatuk. Ez a mostani szerelmed is ezt a feladatot teljesítette be, aztán elillant az életedből. Rávilágított az egódra, megmutatta, hogy éppen rossz helyen vagy a munkahelyeden, a korlátaidat feszegette, feltárta a függőségeidet és összetörte a szívedet, hogy aztán egy új fénysugár hatolhasson be oda.Belehajszolt a kétségbeesésbe, hogy aztán végleg, teljes mértékben meg tudd változtatni az életedet. Ráadásul még a szellemi tanítómestered is volt. 

– Mi mást várhatsz el tőle? – csóválta a fejét a lelkem.

–Engedd el békével.

És a lelkem akkor már nem szólt hozzám többet, hanem hagyta, hogy feldolgozzam a mondatait.

És rájöttem, hogy igaza van, tudomásul kell vennem, hogy ennek a kapcsolatnak rövid lejárata volt, és meg kell nyitnom a szívem a változások felé.

És elengedtem békével.

 

book2

Tépelődsz, hogy hol találod a fényt az alagút végén?

Tudni szeretnéd, melyek a recsegő-ropogó szerelmi kapcsolatok csapdái?

Szeretnél egy szemet szúró kivételt?

Örülnél, ha valami nem csak a felszínt kapargatná?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Amit ebben a könyvben biztosan megtalálsz:

Végzetes botlás

Arcpirító szégyen

"Ropogósan friss" érzelmek

Megveszekedett karriervágy

Kusza érzelmi szálak

Gyökerestül kitépi a barátságról és szerelemről szövögetett elméleteidet

Tűkön ülve várod majd a csavaros befejezést!

Garantáltan nem hagy hidegen!

 

Máris megrendelem itt:

 

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!