Nem a házastársak válnak szét, hanem a családok

A gyerekek a szülők válásakor az egész családjukat elveszítik. Nemcsak a férj és a feleség között zajlik a válás, hanem az egész családot érinti. Ami a gyerek számára biztonság és menedék volt, szertefoszlott, nem létezik többé.

Az elvált szülők gyermeke elveszíti a lába alól a talajt. A ki nem mondott szabályt, hogy anya és apa örökké együtt marad, a gyerek szemében a szülők megszegték. Nem biztos, hogy a válás jogi eljárása alatt, hanem inkább a válást követő szülői nézeteltérések miatt alakulnak ki a gyermekkori viselkedési problémák. 

Amikor esetleg a válás mellett döntesz, meg kell tanulnod a zsákutcába vezető tévedéseket elkerülni. Muszáj lesz majd együttműködnöd a házastársaddal, hogy a közös gyerekeitek kevésbé krízisként éljék meg ezt a mindenkit próbára tévő folyamatot. 

Lassan meg kell tanulnod, (hiába sugallják nekünk) hogy a szüleid kapcsolata nem feltétlenül a legjobb minta. A szülők életében a szerepek egyértelműek voltak, nekünk nagyobb a választási szabadságunk, de ezzel rengeteg bizonytalanság is együtt jár.  Nem csoda, hogy össze vagyunk zavarodva.

 Az első és legfontosabb feladatod, hogy válj meg a tévedéseidtől! 

Ha megvizsgálod azokat a gyakori tévedéseket, amelyek ismerőseidet, barátaidat válásra késztették, akkor már jó úton jársz. Megtanultad felismerni a problémákat, mielőtt azok kialakultak volna, esetleg a te kapcsolatokban. 

Az első ilyen nagyon komoly tévedés, hogy a problémák olyan régi keletűek, hogy már nem tudsz változtatni rajtuk. Azt mondogatod, hogy a problémád már nyolc-tíz éve fennáll, eddig sem tudtál rajta változtatni és ezután sem leszel képes erre. 

Egyesek olyannak látják a dolgokat, amilyenek és azt kérdik, miért? Mások olyannak látják a dolgokat, amilyenek lehetnének és azt kérdik, miért ne? (F. D. Roosevelt).

Nem szabad elhinned, hogy a kapcsolatok stagnálnak, hanem éppen ellenkezőleg, folyton változnak.

Az emberek igenis meg tudnak változni, bármennyire azt gondolod, hogy a rossz tulajdonság mélyen beleivódott a természetébe, nem lesz képes megválni tőle. Ha a férjed indulatosan reagál a pénzzel kapcsolatos kérdésekre, akkor azt a tanulságot vonod le, hogy indulatos ember, soha nem lesz képes megváltozni. Más helyzetekben viszont teljesen nyugodtan, kiegyensúlyozottan reagál.

Mi ekkor a teendőd? Ha el tudod vonatkoztatni a két helyzetet egymástól és rájössz arra, hogy csak a pénzzel kapcsolatos kérdésekre ugrik, akkor már is fontos felismerést tettél. Sokan mondják, hogy minden a jó időzítésen múlik :)

Miért ne tehetnéd fel a kérdést a pénzzel kapcsolatosan egy kellemes séta közben, vagy egy finom vacsora után? Ha optimistán állsz a helyzethez és több dolgot is kipróbálsz, előbb utóbb rá fogsz jönni, hogy mikor, milyen napszakban, időpontban hozd elő a kényes problémákat. 

Emlékszel a romantikus filmekre? 

A szerető mikor vette rá a férjet arra, hogy elhagyja a családját? 

Igen, jól emlékszel.  Pontosan, az ágyjelenet után. Akkor volt a férfi a legérzékenyebb és a legmegengedőbb.

Próbáld ki és írd meg nekünk, hogy te melyik módszert tartottad a legcélravezetőbbnek.

 Hajrá! - mondja a jógatanár is az órán, minden nehéz gyakorlat előtt, amikor a nyakunkat és a fejünket 1 jó vastagságú kötéllel kötjük össze és 3 percig tartjuk a pozitúrát...

Szóval, próbáld ki nyugodtan, mi sem maradtunk összekötözve, valahogy kibújtunk belőle. Te sem maradsz a nehéz helyzetedben, az biztos. Csak vegyél egy nagy levegőt és próbáld ki bármelyiket!

book2

Tépelődsz, hogy hol találod a fényt az alagút végén? 

Tudni szeretnéd, melyek a recsegő-ropogó szerelmi kapcsolatok csapdái?

Szeretnél egy szemet szúró kivételt?

Örülnél, ha valami nem csak a felszínt kapargatná?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Amit ebben a könyvben biztosan megtalálsz:

Végzetes botlás

Arcpirító szégyen

"Ropogósan friss" érzelmek 

Megveszekedett karriervágy

Kusza érzelmi szálak

Gyökerestül kitépi a barátságról és szerelemről szövögetett elméleteidet

Tűkön ülve várod majd a csavaros befejezést!

 Garantáltan nem hagy hidegen! 

 Máris megrendelem itt:Bookline       Líra.hu 

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!