Rendezd végre VELE a kapcsolatodat ezzel a gyakorlattal!

Amikor valaki erőteljesen megérint, akár pozitív, akár negatív értelemben, akkor valamilyen hatást gyakorol rád. A jó, építő, szeretetteli hatások mindenképpen előre mutatóak, ezekkel nem is kell semmit kezdened, sőt! Inkább még többet szerezz belőlük! De a hátraltató, kritikus, gonosz megnyilvánulások, bántó, sértő kritikák igenis „kezelést” érdemelnek.

Az idegesítő tulajdonságok a másikban, dühhöz és elkeseredettséghez vezetnek, amelyek rombolják az önértékelésedet. Lehúznak, aláássák az önérzeteted. Tehát, kezdened kell velük valamit!

A következő 15-20 perces feladat az árnyékban létező negatív érzelmektől szabadít meg, megnyugtat és feltölt. Hozzásegít, hogy más szemszögből láss rá a problémára. Új impulzusokat és ötleteket ad a helyzet megoldására. Négy lépcsőfokból áll, amelyeket egymás után következnek, tehát a sorrendet te se’ cseréld majd fel.

Lássunk hozzá akkor a feladathoz!

1. lépcső:

Nézz rá a helyzetre kívülről, I./3. személyből. Mintha eltávolodnál a helyzettől, egy idegent, őt, (I./3.) nem pedig a barátodat, szerelmedet stb. látnád. Írd le a személyt részletesen, képzeld élesen magad elé, mintha ott állna, és mondd ki a nevét. Sorold fel, mit tett, mivel bántott meg. Az érzést nem szabad csökkenteni, szabályozni. Hadd érjenek a felszínre a megbántottságod okai! Ne bagatellizáld őket, ne is kozmetikázd! 

2. lépcső:

Itt beszélgetni fogsz a személlyel, akit magad elé idéztél. Most az I./2. személyt használod, vagyis te-ként szólítod meg. Képzeld el, hogy ott ül előtted közvetlenül. Mondd el, hogy mit szeretnél. Miért bántott meg téged? Mit okozott ez benned? Miután részletesen feltártad a problémádat, akkor hagyd őt válaszolni. Mit gondol rólad? Hadd fejtse ki, hogy mit érez. Feltehetsz neki kérdéseket is, pld.:

– Mit jelentek neked? Mit vársz tőlem?

Hagyd megjelenni a válaszokat a képzeletedben. Lehet, hogy teljesen mást fog válaszolni neked, mint azt a valóságban tenné. Most se’ lépj tovább addig, amíg meg nem hallgattad az összes válaszát.

3. lépcső:

Most itt az ideje, hogy belebújj a bőrébe és az ő szemén keresztül szemléld a valóságot. Mit látsz most? Mit érzel, hogy most nem te vagy, hanem ő? Mit gondolsz? Nézz körül és kérdezd meg saját magadtól, hogy miért is vagyok én ilyen? Hogyan lát ő téged kívülről? Milyen vágyak hajtják? Mi motiválja? Mindaddig maradj ebben a szerepben, ameddig jobban meg nem érted őt. A végén együttérzést fogsz érezni.

4. lépcső:

Itt az ideje, hogy kilépj a szerepből és visszatérj önmagadba, saját testedbe. Nézz rá az emberre, akivel a konfliktusod miatt az árnyékmunka feladatot végzed és válaszolj őszintén:

Megnyugodott benned valami? Másképp érzel vele kapcsolatban? Jobban békében vagy önmagaddal?

Gondold végig, hogy van-e a való életben olyasvalami, amit megosztanál vele, elmondanál őszintén neki. Ezt gondosan jegyezd fel, majd térj vissza a hétköznapi tevékenységeidhez.

Amennyiben a jegyzetedben szereplő dolog előre mozdítaná a kapcsolatotokat, ne habozz elmondani neki a következő adandó alkalommal! A kapcsolatotok ki fog simulni, mint a tó vize a vihar után!

Próbáld ki te is, és engedd, hogy a fájdalmak, keserűségek távozzanak a szívedből!

könyv2

Tépelődsz, hogy hol találod a fényt az alagút végén? 

Tudni szeretnéd, melyek a recsegő-ropogó szerelmi kapcsolatok csapdái?

Szeretnél egy szemet szúró kivételt?

Örülnél, ha valami nem csak a felszínt kapargatná?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Amit ebben a könyvben biztosan megtalálsz:

Végzetes botlás

Arcpirító szégyen

"Ropogósan friss" érzelmek 

Megveszekedett karriervágy

Kusza érzelmi szálak

Gyökerestül kitépi a barátságról és szerelemről szövögetett elméleteidet

Tűkön ülve várod majd a csavaros befejezést!

 Garantáltan nem hagy hidegen!

 Máris megrendelem itt:Bookline       Líra.hu 

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!