Utálod? Gyűlölöd? Próbáld ki a 180 fokos fordulatot!

Ha arra jutottál, hogy a társadtól még nem akarsz megszabadulni, csak egy bizonyos viselkedésformájától, rossz szokásától, akkor próbáld ki ezt a házasságmentő technikát.

A szituáció a következő. Tegyük fel, hogy nem akarod tovább elviselni, hogy a férjed a munkaidő lejárta után a cimboráival sörözni menjen. Ezt megteszi elég gyakran, minden pénteken, kivétel nélkül, és Te úgy gondolod, hogy ez a családi élet rovására megy, nincs a gyerekekkel, te sem tudsz ügyet intézni, ne adj Isten, a barátnőiddel találkozni, vagy az anyukádat meglátogatni.

Megszakítás nélkül a következőképpen zajlik le a forgatókönyv, amikor péntek este, kb. 11-12 között este megérkezik.

A verzió:

Te: – Hol a csudában voltál ilyen sokáig? Neked semmi sem szent? Meddig akarod még ezt az italozó, korhely életmódot folytatni? Miért nem a gyerekekkel mész focizni péntekenként? Sosem látják az apjukat!

A párod: – Miért fogadsz ilyen agresszívan! Mindenkinek ki kell eresztenie egy kicsit a gőzt valamikor! Miért nem érted meg, hogy abban a 20 perc ebédidőben nem lehet semmit normálisan megbeszélni! A főnök is ott volt, megpendítettem neki az előléptetésemet.

Te: – Áh, szóval azért iszol, részegedsz le a kollégáiddal és a főnököddel, hogy az előléptetéseden munkálkodj! Ezt alig veszem be!

A párod: – És te! – már ordít – Te mi a jó fenét művelsz? Kened-fened magad, aztán alig keresel valamit! Magadra locsolod az egész fizetésedet, megelégszel a langyos középszerrel, ahelyett, hogy törekednél feljebb a bankban! Csak én viszem előre ennek a családnak az ügyét! Rád semmiben nem lehet számítani!

Elrohan, bevágja az ajtót maga mögött.

Lehet egy B verzió is, amikor már az első mondatod után kitér előled, elmegy a lakás másik részébe, duzzog, megsértődik, esetleg csapkod egy kicsit. Ő viszont az a fajta, aki másnap fog megbüntetni téged, fagyos légkörrel, egész napos jéghideg pillantásokkal, kurta válaszokkal, amiért viszont a gyerekeid fognak megijedni, hogy mi történt köztetek.

Szóval, sajnos nem mentél semmire, akármilyen fajta a házastársad. 

Itt az ideje, hogy vegyél egy nagy levegőt és kipróbáld a 180 fokos fordulat varázserejét!

Nem olyan bonyolult, az ellentéteken alapszik. Ami eddig nem működött, akár szép szóval, akár veszekedéssel, vagy esetleg fenyegetéssel próbálkoztál, azzal hagyj is fel mindjárt. Attól, hogy mechanikusan ismétled, az nem fog beválni. Attól a párod nem fog észre térni, megváltozni, csak a harag fog benne nőni, és lehet, hogy az ellentétét éred el. Mondjuk azt, hogy 2x megy el egy héten a cimborákkal, vagy 3x. Attól függ, mennyire érzi az otthoni légkört tarthatatlannak.

És akkor most mit csinálj?

Egy szép nagy 180 fokos fordulatot. Vagyis változtass a taktikádon! 

Ez egy megtörtént eset, és ha végig olvasod, meglátod, hogy mennyire sikeres és egyben mennyire egyszerű is!

Tedd az ellenkezőjét! A haverozós-cimborázós esetben, például, hívd fel a párodat és mondd neki a következőket: 

Te: – Kis szívem, ma nem leszek itthon délután, programom van a lányokkal. A gyerekekre az anyukám fog vigyázni, úgyhogy nyugodtan csinálj egy görbe estét a barátaiddal, éjfél előtt úgysem érek haza.

Döbbent csend a vonal másik végén. A kedves elkezd gondolkozni, hogy mi lehet a nagy pálfordulás mögött? 

Vajon új fejezet kezdődött az életedben? Megvilágosodtál és hagyod dorbézolni a barátai körében? Vagy egyszerűen egyenlősdit játszol, és te is egy kicsit kiereszted a gőzt a barátnőiddel? Vagy talán… De ebbe nem is mer belegondolni. Az EGÓ csendre inti. Vagyis nem lehet új férfi az életedben, mert ő az igazi.

Szóval, szépen hazaér, időben, sőt még előbb is. Mert ki tudja? Talán mélyen, a lelke mélyén birizgálja valami. A kíváncsiság, a kétség, a féltékenység.

Aztán megismétled a következő héten. Akkor már határozottan rosszul esik neki, hogy nem zavar téged többé az ő külön programja. Sőt, már egy sajáttal is rendelkezel. Nem faggatózol este, nincsenek keresztkérdések, ordítás, jelentet. Nem tud ő sem megsértődni, elvonulni, másnap jégcsapként viselkedni. 

Szép nyugodt estétek volt, beszélgettetek, borozgattatok is egy keveset, és csak óvatosan mert kifaggatni téged a saját programodról. 

Aztán a cimborázós tevékenység elveszíti a varázsát, jobban szeret már otthon várni, amikor te megjössz. Te is egy önálló, független lény vagy, saját időbeosztással, barátokkal, tervekkel. Megkopik a péntek esték varázsa a barátokkal. Lassan kihagy egy-egy alkalmat, majd egy hónapban már csak egyszer megy el iszogatni. Többet foglalkozik a gyerekekkel, nyugodtabb a családi élet.

Több haszna is volt ennek a technikának:

1.  A párod rájött, hogy egyenrangú társa vagy

2. Meg tudtad állítani a „lavinát”, csupán az akaraterőddel, ezért nőtt az önbizalmad

3. Tiszteletet nyertél, mert képes voltál változtatni a magatartásodon

4. Nyugodtak a gyerekeid, mert béke honol otthon

5. És nem a legutolsó sorban: nem dőlt romba a házasságod!

Kell ennél erősebb érv? Próbáld ki a legközelebbi alkalommal!

könyv2

Tépelődsz, hogy hol találod a fényt az alagút végén? 

Tudni szeretnéd, melyek a recsegő-ropogó szerelmi kapcsolatok csapdái?

Szeretnél egy szemet szúró kivételt?

Örülnél, ha valami nem csak a felszínt kapargatná?

Pont erről szól a Kelepce című regény, amelynek első fejezetét most elküldjük Neked ajándékba!

Amit ebben a könyvben biztosan megtalálsz:

Végzetes botlás

Arcpirító szégyen

"Ropogósan friss" érzelmek 

Megveszekedett karriervágy

Kusza érzelmi szálak

Gyökerestül kitépi a barátságról és szerelemről szövögetett elméleteidet

Tűkön ülve várod majd a csavaros befejezést!

 Garantáltan nem hagy hidegen!

 Máris megrendelem itt:Bookline       Líra.hu 

Kérd most az első fejezetet. Kattints ide!